Blue (Winnaar Edison Publieksprijs 2019)

The Preacher Men is hét inmiddels vertrouwde Hammond Trio bestaande uit Efraim Trujillo op saxofoons, Rob Mostert op het indrukwekkende hammond B3 orgel en Chris Strik op drums. Deze drie topmuzikanten delen de liefde voor de klassieke sax, drums & hammond trio’s uit de jaren ‘50 en ’60 van de vorige eeuw. Ieder voor zich hebben ze hun sporen in binnen- en buitenland verdiend.

In 2016 verscheen hun eerste CD ‘Preaching Out Loud’ die zeer goed ontvangen werd. Sindsdien speelden zij talloze malen op festivals, in theaters en in jazzclubs zowel in Nederland als in België. Gruizig, diep- groovend Hammond Orgel, scheurende en piepende saxofoonkreten, back beats waar je niet bij kan stilzitten!

Van opvolger ‘Blue’(2018) maakte Trujillo een conceptalbum. In de voornamelijk zelfgeschreven nummers gaat hij op zoek naar de essentie van de blues. De samenwerking met Rob Mostert op hammond B3, Chris Strik op drums en producer Al Schmitt leverde het gewenste resultaat op en het album werd door de vakpers bijzonder goed ontvangen. In Jazzism werd ‘Blue’ uitgeroepen tot Beste Blues album van 2018 en NRC noemde The Preacher Men als een van de culturele hoogtepunten van het voorjaar. In 2019 mochten The Preacher Men voor ‘Blue’ de felbegeerde Edison Jazzism Publieksprijs in ontvangst nemen en stonden ze geprogrammeerd op het North Sea Jazz festival.

  • Efraïm Trujillo: saxofoon
  • Rob Mostert: Hammond B3
  • Chris Strik: drums
Speelperiode: gehele seizoen 2021-2022
Tijdsduur: 90 minuten • Pauze ja

 

The Preacher Men sleuren je gewoon de swing in
Jazz Nu

Efraim Trujillo laat met zijn trio, The Preacher Men, op Blue horen hoe springlevend en relevant de blues nog altijd is.
Jazzism****

Wat een groove, wat een swing!
Draai om je Oren

www.preachermen.com

Preaching out loud