DeLizzious

Vier muzikanten (her)vonden elkaar in de behoefte ongedwongen muziek te maken. Puur en zonder pretenties. Lekker nummers spelen die hen raken, boeien en de wereld een beetje mooier kleuren. De intimiteit van de muziek maakt dat je ook als luisteraar wordt meegezogen en de nummers je omarmen als een warme deken.

Met het programma DeLizzious, wordt vooral een ode gebracht aan zangeres Lizz Wright. Hoewel ze haar roots in gospel heeft, voert de muziek van Lizz net zo makkelijk langs jazz als blues en schuurt soms zelfs tegen country en folk aan. De nummers van Lizz worden door Red Culrs & Blue Notes omzoomd door muziek met bezieling.

Zangeres Michon Sprengers weet, geflankeerd door Gertjan Withagen (gitaar), Stephan van Rijt (bas) en Hans Bernhard (drums), de Americana vertrouwd te laten klinken. Maar met het sausje dat Red Curls & Blue Notes erover heen schenkt, krijgen de nummers ook iets eigens.

  • Michon Sprengers: zang
  • Gertjan Withagen: gitaren
  • Stephan van Rijt: (contra)bas
  • Hans Bernhard: drums
Speelperiode: gehele seizoen 2021-2022
Tijdsduur: 90 minuten • Pauze: ja

 

What I like is not a particular genre, it’s storytelling. There’s a lot of great storytelling in jazz, and in folk and in country music.
Lizz Wright

www.redcurlsbluenotes.nl