FUNKADELOVABUZZLIGHTYEARATICKLESHIZZLEMANIA

een soort van megasupersexy pianocomedyconcert

Anne Jan Toonstra is cabaretier, stand-up comedian en muzikant. Op het toneel energiek, ontwapenend en doeltreffend. Het ene moment scherp en keihard, het volgende moment kwetsbaar en ontwapenend. Maar bovenal supermuzikaal.

Dit alles komt samen in zijn nieuwste muzikale cabaretvoorstelling:

Funkadelovabuzzlightyearatickleshizzlemania
Noem hem de Nederlandse Tim Minchin, noem hem de one man Flight of the Conchords op piano, maar noem hem het liefst Anne Jan Toonstra uit Groningen.

Funkadelovabuzzlightyearatickleshizzlemania wordt een funky, punky pianocomedyshow boordevol oude en splinternieuwe songs, scherpe standup comedy en héél véél humor. Virtuoos, hilarisch en een soort van megasupersexy. Met liedjes over woede-aanvallen en over beatbox-cusussen. Over de vloek van de Vlooienmars. En over de troostende werking van het prullenmandgeluidje op je computer.

  • Tekst, Muziek, Spel: Anne Jan Toonstra

…De voorstelling kent een sterke opbouw en groeit gestaag naar een apotheose… Uiteindelijk als het opblazen en relativeren achter de rug is, blijft dat als enige over: Toonstra, zijn piano, zijn muziek. Sterk slot.”
Dagblad vh Noorden

 

Toonstra weet wanneer hij meerdere grappen kan afvuren. Hij bespeelt zijn publiek, dat heeft hij in de vingers, maar tegen het einde tilt hij de voorstelling opeens naar een ander niveau…Toonstra vindt de perfecte toon. Hij blijft komisch, maar duikt bovendien de diepte in.
Theaterkrant

 

Speelperiode: gehele seizoen 2018-2019
Tijdsduur 2 x 45 minuten • Pauze ja
Anne Jan Toonstra