Šimek Ontmoet – Theaterinterviews

Simeks streven voortdurend in het moment zelf te leven maakt hem als kijker en luisteraar tot een zeer geschikt interviewer. Jarenlang heeft hij in opdracht van de RVU talloze prominenten en vooral veel gewone mensen laten vertellen over hun diepste zieleroerselen, motieven, angsten en verwachtingen. Altijd invoelend, meegaand en met begrip ontlokt hij zijn gasten uitspraken waarvan ze zelf niet eens wisten dat ze die ooit zouden doen. Het levert ‘prachtige radio’ en een interessante vorm van ‘theaterinterviews’ op. Het gesproken woord is bij uitstek Martins medium, dwars tegen de tijdgeest in.

In de nieuwe reeks interviews ‘Simek Ontmoet’ treft hij zijn gasten in de setting van een theaterzaal. U bent als kijker en toehoorder getuige van de bijzondere intimiteit die Simek samen met zijn gasten weet op te roepen. Wat beklijft zijn fantastische verhalen.

Concept: Martin Šimek

Interviewer: Martin Simek

Redactie: Paul Kaptein

 

Simek is een van de weinige interviewers die erin slaagt mensen hun diepste zieleroerselen te ontlokken. Menigeen kent zichzelf beter na een gesprek met Simek.
René Hoornhorst

 

Speelperiode: November en december 2018 – Maart-april-mei 2019
Tijdsduur 90 minuten
‘Simek Ontmoet’ nu in het Theater

Fotograaf A.Mouthaan