Skip to content

Chansons

Voor het seizoen 2025-2026 presenteert Philippe Elan een gloedvolle nieuwe show. De successen in ­Concert­gebouw Amsterdam in 2023 en 2024 hebben zijn focus op het wezen en de dynamische kracht van het Franse chanson versterkt en hem ervan doordrongen hoe diep dat Franse chanson toeschouwers raakt en kan ­ontroeren.

Het repertoire vormt een nieuwe combinatie van oudere en nieuwere chansons. Albums waaruit hij kan putten zijn daarbij ´Ma France´, ´Quelques mots d´amour , gearrangeerd en samengesteld door Philippe en Reyer Zwart en uit het met Gregor Bak samengestelde programma´Chansons´. Pareltjes waar Elan als het ware zijn vocale vernislaag op aan brengt, waardoor ze nog meer gaan glanzen.

Als vanouds blijft de krachtige samenwerking met Reyer Zwart één van de attractieve elementen in dit concert. Reyer Zwart werkt al zo´n vijftien jaar samen met Elan en tekent voor het leeuwendeel van de arrangementen. De presentatie en de bijzondere stem van de charmante zanger Philippe Elan die het publiek begeleidt op haar tocht langs deze schitterende liederen, vervolmaakt dit concert.

  • Zang:Philippe Elan

  • Gitaar: Reyer Zwart.

Speelperiode: gehele seizoen 2025-2026
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja

“Amsterdam. Concertgebouw. …..Het duo gaf intense uitvoeringen van liederen van Jacques Brel (´Ne me quitte pas´ en ´Voir un ami pleurer.´). Met zijn magistrale stem bereikte Elan met gemak de achterste rijen, maar in momenten van verstilling sloeg ook de ontroering onverbiddelijk toe.” Johan Bakker – Nederlands Dagblad

www.philippe-elan.com

Enfer et Paradis
Back To Top