Skip to content

Talkshow Pubquiz: Nieuws of Entertainment?

Eva verhuist naar de vroege avond en Sophie en Pauw zijn juist opgeschoven met hun Bar Laat…… De hedendaagse talkshow-verslaving eist het scherp bijhouden van de eigen agenda om de stoet van sprekende hoofden over vaak identieke onderwerpen niet te hoeven missen.

In Talkshow Pubquiz fileren twee mediaspecialisten het hoe en waarom in de Nederlandse talkshow-wereld. Hoe komt het eigenlijk dat er een hausse is rond 10 voor 10 bij Holland Inside? Waarom spreken voetballers over politiek en zijn hoogleraren, wetenschappers en politici steeds minder vaak te horen en te zien? Is er in de Nederlandse samenleving een tendens zichtbaar dat heikele onderwerpen steeds vaker de debatten in de Tweede Kamer bepalen? En zegt dat dan meer over de journalistiek of over de politiek?

Met heel veel scherp geselecteerde, soms hilarische beeldfragmenten tonen Vicor Vlam en Lars Duursma de wereld van de talkshow en haar gasten zoals die zich via vrijwel alle zenders elke avond aan ons opdringt. Kritisch, analytisch en humoristisch is hun commentaar. Onder andere te zien in november 2024 in het Westlandtheater in Naaldwijk, De Bussel in Oosterhout en in Theater Mozaiek in Wijchen.

Back To Top