Skip to content

Geen woord gelogen

Op het verjaarspartijtje van mijn beste vriendin zitten we keurig in een kringetje met ieder een drankje en een taartje.
De dame naast mij en ik stellen ons aan elkaar voor. De dame begint vragen aan me te stellen: ‘wat doe je, wat heb je gedaan.’.enz.
Ze vraagt steeds meer en ik vertel steeds meer.
Dan ben ik bij: “..en toen gaf ik hem een knietje en toen droop hij heftig vloekend en heftig bloedend af, ook nog roepend :”jij bent van de Mossad..…..”
De dame kijkt me met grote ogen aan, staat op, loop naar mijn vriendin en zegt: “Die Dorine vertelt van die rare, wilde verhalen, is dat allemaal waar?”
Vriendin heeft ons gesprek niet gehoord, maar zegt , zonder opkijken, “Alles wat zij zegt is waar, geen woord gelogen..” en vervolgt haar eigen gesprek.
Rare dame, prima vriendin!
Rare anekdotes wil ik vertellen, gelardeerd met ,voornamelijk Nederlandse, liedjes. Sommige al eerder in één van onze voorstellingen gebruikt, sommige nieuw. “Sores met Soep”, “De Lamme en de Blinde” (over mijn achtentachtigjarige moeder die stapelverliefd werd en jaloers was op ‘die krengen die achter hem aanzitten’).”Loflied op een Dikke dame “ gebaseerd op een verhaaltje uit de 1001 nacht. “Herhaling” over de zich altijd herhalende geschiedenis”. “Leven en het einde der dingen “ over mijn depri momenten…enz. En werkte ik echt voor de Mossad…??

  • Tekst en uitvoering: Dorine van der Klei
  • Muziek: Dick van der Stoep, Tom Löwenthal, Arjan van Baest, e.a.
  • Piano: Arjan van Baest
Tijdsduur 80 minuten • Pauze ja

 

Op een vrijdag de 13e werd ik geboren,

Met rode haren en flappende oren,

En ik werd gelijk verwend,

Met een onweer en een bombardement

Dorine van der Klei
Back To Top