Ma France en chansons krijgt 5***** van Jacques d’Ancona

‘Ma France en chansons, de indrukwekkende solovoorstelling die Philippe Elan dit seizoen met zijn vaste gitarist/pianist Reyer Zwart speelt, werd door Jacques d’Ancona in het Dagblad van het Noorden met 5***** beloond.

‘Philippe Elan brengt bloedstollend mooi repertoire… een tour de chant van een bijzondere klasse’***** (Jacques d’Ancona, Dagblad van het Noorden)

De van oorsprong Franse chansonnier Philippe Elan verhuisde in de tachtiger jaren naar Amsterdam en is ondertussen niet meer weg te denken van onze Nederlandse podia. Hij trad op met onder meer Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en veel mensen kennen hem van de theatertours ‘Vive la France’. Philippe behoort zonder twijfel tot de beste chansonstemmen van ons land en geniet daar volop van. Het afgelopen jaar was hij te zien in programma’s met Thérèse Steinmetz, het Amstel Quartet en Thijs Borsten. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het optreden in februari 2019 met het Residentie Orkest waarvan een live registratie dit najaar op CD uitkomt onder de veelzeggende titel ‘Ma France’.