Skip to content

Memphis Blues & Soul

BB KING, ETTA JAMES, AL GREEN, ELVIS, BOOKER T. JONES, SAM 7 DAVE, JOHNNY CASH, JERRY LEE LEWIS, ISAAC HAYES, OTIS REDDING, WILSON PICKET

Met Memphis Blues & Soul gaat de Rob Mostert Hammond Group terug naar het zinderende zuiden van Amerika, naar Memphis Tennessee. Hier ligt de bakermat van de blues waar Robert Johnson op de kruising van Highway 61 en Highway 49 zijn ziel aan de duivel verkocht in ruil voor zijn virtuositeit op gitaar.

Memphis als plaats waar BB King zijn eigen club oprichtte in de beroemde Bealestreet en Al Green de soulmusic predikt in zijn eigen gospelkerk. Waar het paleis van Elvis ‘Graceland’ staat, de bekende Gibson Guitar Factory is gevestigd en waar het allemaal begonnen is met Sun Records en het bekende Staxlabel. Sun -Records is de studio waar Elvis zijn eerste single ‘That all Right Mama’ opnam en daarna nog vele andere voordat hij in 1955 overging naar het Majorlabel RCA. Een studio waar grote artiesten als Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis hun succesplaten hebben opgenomen.

De stad waar Martin Luther King werd vermoord en waar het National Museum of Civil Rights duizenden -bezoekers per jaar trekt. Rob Mostert speelde zelf in 2012 en 2014 in deze broeierige stad in bekende -venues als BB Kingsclub, New Daisy’s Theatre en Alfreds. Hij jamde op straat met lokale blueshelden en maakte -opnames in de wereldberoemde Sun Studio waar de tijd heeft stilgestaan en er sinds Elvis niets meer veranderd is. 

Memphis maakte op hem en zijn muzikanten zoveel indruk door het warme onthaal van de mensen, door de gebouwen, de vibe, de historie en het intense gevoel waarmee musici spelen dat het al vanaf het begin duidelijk was dat Memphis Blues & Soul er moest komen.

  • Hammond B3: Rob Mostert
  • Zang: Chris Hordijk
  • Drums: Chris Strik
  • Gitaar: Jurriaan Suring
  • Saxofoon: Wouter Schueler
  • Trombone: Frans Cornelissen
  • Trompet: Michael Simon

Speelperiode: gehele seizoen 2023-2024
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja

“Rob Mostert is één van Nederlands beste Hammondorganisten. Herkenbaar in stijl én omdat hij altijd op blote voeten de voetbas van zijn Hammond bespeelt. Hij werkte onder meer samen met de legendarische jazz-geluidstechnicus Rudy van Gelder en is de stuwende kracht achter de Rob Mostert Hammond Group.”
De Wereld Draait Door

“Er zit zoveel verhaal in de Hammond. Ik wil dat graag laten horen aan het publiek. En dat het ooit in de kerk is begonnen begrijp ik wel, het raakt letterlijk je ziel als je dit instrument hoort”
Rob Mostert

www.hammondsessions.com

Back To Top