Skip to content

Pas op: Breekbaar!

Een serie van theatrale stukken over herkenbare en hedendaagse dilemma’s waar ieder mens weleens mee te maken krijgt. Soms op enige afstand, maar ook vaak in de directe leef- en/of werkomgeving.

Het doel is om met theaters/podia per stuk een samenwerking aan te gaan, waarbij het thema in die stad breder kan worden aangeroerd. Dit ’uitbaten’ vindt plaats tijdens de laatste weken van repetitie en montage en gaat in overleg met het podium en de instellingen/organisaties in het verzorgingsgebied van het podium. Voor de eerste productie PAS OP! BREEKBAAR heeft Theater de Koornbeurs (Franeker) zich als ’mede-producent’ aangeboden.

DE AANPAK

De hoofdpersoon van het drama is niet zelf degene die met het centrale probleem kampt, maar iemand die dichtbij degene staat die er mee kampt. Dat kan een mantelzorger zijn die moet omgaan met de doodswens van een familielid. Of een kennis met een vermoeden van misbruik. Of iemand met een partner die verslaafd is aan drank of gokken. Of een ondergeschikte met een vermoeden van fraude.

LIEFDES LUST, LIEFDES LAST.Scheiden of blijven?

Tilly roept de hulp in van Marga omdat haar relatie met Andries niet goed loopt. Marga besluit naar aarzeling om haar te helpen en gaat het gesprek aan met Andries. Als het probleem haar boven het hoofd stijgt heeft ze het er met haar man Willem over, maar daardoor ziet ze des te sterker wat er mis is met haar eigen relatie.

  • Acteurs: Margje Wittermans
  • Albert Secuur
  • Lianne Zandstra
  • Willem Hofstra
  • Auteur: Hans Brans
  • Producent: Gerard Wolters + Hans Brans

Over Hans Brans, de auteur.
“Hans Brans is naast theaterrecensent al jaren actief als schrijver van theaterstukken waarin humor – en een vleugje absurditeit – belangrijke onderdelen zijn in het overigens serieuze toneelwerk. Voorbeelden daarvan zijn: ‘Smokkelbern’, ‘Oera Linda’, ‘Een zee van land’, ‘Het verloren paradijs van Ruurd Wiersma’.”

Back To Top