Skip to content

Philippe Elan & Reyer Zwart spelen onvergetelijke chansons in ‘Tout Elan’

Chansonnier Philippe Elan tourt dit seizoen opnieuw langs de Nederlandse theaters met zijn show ‘Tout Elan’. Samen met Reyer Zwart, zijn vaste begeleider op piano en gitaar, selecteerde en bewerkte hij voor ‘Tout Elan’ een collectie onvergetelijke chansons van de grote namen uit de Franse chanson geschiedenis zoals onder meer Julien Clerc, Edith Piaf, Jacques Brel, Jean Ferrat.

 

Zoals we van Edison winnaar Elan gewend zijn wordt ieder chanson vertolkt met de zorgvuldigheid en passie die het verdient. De liederen worden afgewisseld met jeugdherinneringen en anekdotes die voor Philippe verbonden zijn met vrijwel elk chanson. Als onderdeel van Philippe’s muzikale levensverhaal zal ongetwijfeld het nummer ‘Adieu monsieur le professeur’ niet ontbreken. Het nummer werd in Frankrijk massaal gezongen tijdens de herdenking van de in 2020 vermoorde leraar Samuel Paty en Philippe en Reyer mochten het als bijzonder eerbetoon bij De Vooravond op NPO1  vertolken.

 

Philippe Elan

De van oorsprong Franse Philippe Elan kwam in de tachtiger jaren naar Amsterdam  nadat hij het Concours de la Chanson van de Alliance Française had gewonnen. Zijn debuutalbum Chansons Classiques, een samenwerking met het Gemini Ensemble, werd in 1991 bekroond met een Edison. Philippe Elan trad op met Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List, Thérèse Steinmetz, het Amstel Quartet en Thijs Borsten en veel mensen  kennen hem van de succesvolle theatertours  ‘Vive  la France’. Ondertussen behoort hij  tot de beste chanson stemmen van Nederland. Over de theatershow Ma France (2019) schreef  Jacques  d’Ancona “Philippe Elan brengt bloedstollend mooi repertoire… een tour de chant van een bijzondere klasse” *****.

Het repertoire uit de voorstelling is terug te vinden op  het meest recente album van Philippe Elan ‘Quelques mots d’amour’(Challenge Records 2021) en vormt een gevarieerde afspiegeling van de muzikale samenwerking tussen deze twee rasartiesten door de jaren heen.

www.philippe-elan.com

Back To Top