Skip to content

Tale of a City

Pianist en componist Marlies du Mosch heeft in 2021 haar eerste piano-soloalbum uitgebracht met de titel Tale of a City.
In filmische sferen en minimalistische klanken vertelt ze het verhaal over de stilte van de stad. Want ook al woont Marlies in de bruisende stad Rotterdam, de stilte die er ook te vinden is blijft haar fascineren.
‘Tot stilstand komen en beseffen dat de wereld om je heen door raast, dat probeer ik te vangen in muziek. Composities die je laten ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven’.


Eerder zette ze gedichten van toenmalig Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr op muziek. Dat groeide uit tot een nationaal evenement in Paradiso met het Metropole Orkest en solisten Ricky Koole en Viggo Waas.


Ook vroeg André Heuvelman, voormalig solo-trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest,
Du Mosch om een heel album voor hem te componeren. Dat werd Enchantement, uitgevoerd door André en haarzelf op piano.

Nu is de tijd aangebroken voor Marlies om met solistisch werk naar buiten te komen. Tale of a City neemt je mee in haar muzikale vertellingen.

  • Piano/composities: Marlies du Mosch
  • Publiciteit/Marketing : Tim Aretz
Speelperiode: gehele seizoen
Tijdsduur 70 minuten • Pauze mogelijk • Vleugel vereist

 

“De composities van Marlies zijn als schilderen met muziek en buitengewoon talentvol. Haar brede oriëntatie cq veelzijdigheid in combinatie met haar tomeloze ambitie bevestigen nogmaals haar kwaliteiten.”
Piet Souer – componist en voormalig bestuurslid Buma Cultuur

“Componiste Marlies du Mosch is in staat de complexe vormen en gedachten van Ramsey Nasr te vangen in een heldere liedvorm, ergens tussen pop en chanson. Haar melodieën liggen goed in het gehoor zonder de teksten te overheersen; vooral de meer sensitieve stukken komen daardoor erg mooi tot hun recht.”
Bob Zimmerman – componist/arrangeur o.a. van het Metropole Orkest

Back To Top