Skip to content

Verhalen uit Buenos Aires

Hoe kom je, als je uit ons nuchtere, koude kikkerlandje komt, nu dichter bij de tangomuziek? Door te -begrijpen wat de Argentijnse dichters ons wilden vertellen, denkt Astori Amsterdam.

Dit nieuwe, jonge, bevlogen ensemble brengt een gepassioneerd programma met Argentijnse liederen en tango’s. Attractief voor een Nederlands publiek is dat de Argentijnse liederen zijn vertaald in het
Nederlands en worden gezongen door Sterre Konijn.

‘Laat ik u vertellen over de kleine jongen die rozen verkoopt op straat, over de prostitué Maria die alle -mannen om haar vinger windt en over de dichteres Alfonsina die op de bodem van de zee ligt en in slaap wordt gezongen door de octopusjes. Dans en vlieg mee met de Dwaas en waan u, dichtbij huis, in een Argentijnse tangosalon….’

De liederen van Astor Piazzola, Mercedes Sosa en Carlos Gardel worden afgewisseld met instrumentale klassiekers zoals Adios Nonino en Invierno Porteño. 

  • Sterre Konijn: zang
  • Vincent van Amsterdam: accordeon
  • Wiesje Nuiver: viool
  • James Oesi: contrabas
Tijdsduur 80 minuten • Pauze ja

 

“Zomerschooljeugd in verplichte uniformen, hem een biet. Hij weet enkel maar hoe weinig of hij weet en meer ook niet. Ziet zijn moeder lopen, weer haar lijf verkopen. Maar hij doet alsof hij het niet ziet. Elke ochtend in zijn puinhoop met een broodkorst zit ie daar Weer te werken aan een vlieger. Vliegen, nou, vergeet het maar. Vreemd en onbemind, een duizendjarig kind En tóch raakt hij bij iedereen een snaar.”
vertaling: Jan Boerstoel

Verhalen uit Buenos Aires
Back To Top