Blue

The Preacher Men is hét nieuwe Hammond Trio bestaande uit Efraim Trujillo op saxofoons, Rob Mostert op het indrukwekkende hammond B3 orgel en Chris Strik op drums. Deze drie topmuzikanten delen de liefde voor de klassieke sax, drums & hammond trio’s uit de jaren ‘50 en ’60 van de vorige eeuw. Ieder voor zich hebben ze hun sporen in binnen- en buitenland verdiend.

In 2016 verscheen hun eerste CD ‘preaching Out Loud’ die zeer goed ontvangen werd. Sindsdien ­speelden zij talloze malen op festivals, in theaters en in jazzclubs zowel in Nederland als in België. Gruizig, ­diep-groovend Hammond Orgel, scheurende en piepende saxofoonkreten, back beats waar je niet bij kan stilzitten!

In het najaar van 2018 verschijnt de tweede CD getiteld ‘Blue’. Blue staat voor een muziekstijl (de blues) en een gemoedstoestand (feeling blue). Tijdens de gelijknamige concerten worden muzikale verhalen ­verteld die je terugvoeren naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy Mc Griff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine. De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.

Maar ook de persoonlijke verhalen van The Preacher Men komen aan bod. Want deze verhalen, met
‘ups & downs’, vormen nog altijd de inspiratie voor de Jazz, Gospel & Bluesmuziek.

  • Rob Mostert: Hammond B3
  • Efraïm Trujillo: saxofoon
  • Chris Strik: drums

“The Preacher Men sleuren je gewoon de swing in”
jazz Nu

 

“The Preacher men is een nieuw supertrio”
Jazzism****

 

“Wat een groove, wat een swing!”
Draai om je Oren

Speelperiode: gehele seizoen 2019-2020
Tijdsduur: 90 minuten • Pauze ja

Preaching out loud