Skip to content

De Tweede Keus

Twee loepzuivere stemmen zingen pop, jazz, soul, Zuid-Amerikaans en soms het Ave Maria of Puccini, zelfs het Nederlandse lied ontbreekt niet. Astrid van Helden en Anne Stokman die samen De Lieve Vrouwe van Utrecht vormen, draaien er hun hand niet voor om en staan te popelen om hun bijzondere zangkunsten te laten horen. Zonder behulp van AutoTune. Oldskool zangeressen.

Optreden in het Concertgebouw? Al gedaan. Paradiso op zijn kop gezet? Afgevinkt. Stan Getz, John Clayton, bassist Count Basie en onze eigen Cor Bakker beleefden mooie momenten op het podium aan de zijde van Astrid. Kortom : wat wil een zangeres nog meer?

Een Tweede Kans voor het publiek om Astrid in de hoofdrol te zien en te horen, een zangeres die zichzelf steeds refurbishet. Een uniek stemgeluid van 4 octaven, stand up-comedian, schrijft bijzondere Nederlandse teksten over mensen die zij tegenkwam, zoals John Denver en rapt over haar eigen leven. Van opera tot HipHop en pure soul, pop & jazz (swing). Verwacht geen glitter, geen diva in een avondjurk. Astrid is volstrekt authentiek, heeft in Zuid-India tijdens haar concerten 80 sari’s gekregen die ook een Tweede Kans verdienen. Zij wordt in haar concert bijgestaan door de liefste vrouwe van Utrecht, een fraaie alt, violist en pianist, haar levenspartner Anne Stokman.

  • Astrid van Helden: zang
  • Anne Stokman: zang, viool

Speelperiode: gehele seizoen 2024-2025
Tijdsduur: 90 minuten • Pauze: ja

De Tweede Keus
Back To Top