Skip to content

La Douce France – un festival de la chanson francaise

Een minifestival op één theateravond of -middag. Drie topvertolkers van het Franse chanson. Het chanson is het leven zelf, het geluk, de liefde, het verdriet, de passie en natuurlijk de melancholie… Kortom la douce France. Drie sets van 40 minuten binnen één programma.

Philippe Elan presenteert in Enfer et Paradis een collectie eigentijdse popsongs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain, het repertoire is afkomstig van het nieuwe, gelijknamige studio-album dat in voorjaar 2023 uitkwam. Het album ademt de sfeer van vernieuwing. Naast meerdere eigen nummers telt het bijdragen van Lenny Kuhr en zijn favoriete chansons muzikaal verrassend gearrangeerd. De hechte samenwerking met gitarist-pianist Reyer Zwart zorgt voor een stabiele en harmonieuze muzikale lading.

Beatrice van der Poel, singer-songwriter en theatermaakster is eigenzinnig en wars van hokjes. Na een aantal eigen albums te hebben uitgebracht (Langzaam Los, Hard en Hoofd, Electric Lady, Montere Weemoed), verschillende theaterproducties en kilometers podiumervaring voelt ze zich eindelijk klaar om Brel te vertolken. Jacques Brel, de grote meester, zijn songs, zijn teksten en performance zijn ongeëvenaard. Je moet van goeden huize komen om je aan dat repertoire te wagen. Zij vertolkt in Beatrice zingt Brel diens teksten in Nederlandse vertaling.

Katell zingt in haar nieuwe programma Retour Amsterdam-Paris naast eigen werk nummers van grootheden als Aznavour, Brel en Piaf maar ook Stromae. Maar ook Nederlandse pareltjes van Frank Boeijen, Herman van Veen en Wim Sonneveld. Vaak in een verrassend akoestisch jasje, waarbij zij sommige van oorsprong Nederlandse nummers in het Frans of juist Franse liedjes in het Nederlands uitvoert. Retour Amsterdam – Paris is als een boeiende treinreis langs de hoogtepunten van de Nederlandse en Franse cultuur.

  • Zang: Philippe Elan
  • Gitaar-piano: Reyer Zwart
  • Zang: Beatrice van der Poel
  • Piano: Leo Bouwmeester
  • Zang: Katell Chevalier
  • Piano: Mathijs van Til of Ton Snijders

Speelperiode: gehele seizoen 2024-2025
2 Pauzes

www.muijsenberg.nl
www.theaterdept.nl

La Douce France – un festival de la chanson francaise
Back To Top