Skip to content

Hiroshima in een kinderziel

Op 6 juni 1967 naderde een vaalgroene Volkswagen Kever met daarin twee, in lange regenjassen verkleedde mannen, de boerderij aan de heide in Keer en Duuk. De pas zesjarige Mathilde Adriana Maria voelde deze keer een gevaar opdoemen dat alle eerdere bedreigingen in het niets deed vallen. Ze wist exact wat ze moest doen; haar klompjes aan en zo snel mogelijk wegrennen, vluchten ver weg over de weilanden. Precies zoals haar vader haar had gedicteerd en precies zoals ze dat samen hadden geoefend. Als een spel. De werkelijkheid vooruit.

Echter, een harde, gehandschoende hand greep haar in de nek en bracht haar radicaal tot stilstand. Ze wist dat het verloren was, haar overleven in het paranoïde labyrint van haar familie was afgelopen. De soldateske regenjassen sleurden kaar naar de Kever waar ze in een flits ‘niets’ voelde. Mathilde trad uit haar lichaam. Ze had geen land meer, geen huis, geen moeder, geen vader, zelfs geen illusie meer. Er was slechts totale verbijstering en de meest diepe angst. Hiroshima in een kinderziel. Mathilde Adriana Maria bestaat niet meer. Opgeruimd staat netjes.

  • Tekst, zang & spel: Ryan van den Akker
Speelperiode: gehele seizoen
Tijdsduur 80 minuten • Pauze neen

 

Actrice, zangeres, muzikant Ryan van den Akker (bekend in musicalhoofdrollen als Cyrano, My Fair Lady, Elisabeth, De Jantjes) schreef de tekst, muziek en liedjes. Zij speelt en zingt alle rollen in deze solo-voorstelling.

Het is een unieke, persoonlijke vertelling van een indringend en angstaanjagend verhaal uit haar jeugd over een radicale uitzetting uit de liefde waarin ze feilloos wisselt van de ene rol in de andere.

Met haar uitzonderlijk mooie stem, waarvoor ze ooit de prestigieuze Zilveren Harp in ontvangst mocht nemen, zingt ze in deze muziektheater voorstelling tot op het bot van haar ziel haar zelfgeschreven nummers.

Back To Top