Skip to content

Een on-Amerikaanse droom

Eind 2019 schreven Kolsloot & Vlam het boek ‘Trump is niet gek’ en baseerden daarop hun eerste theaterprogramma aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen.

Amerika staat op zijn kop. De economie sputtert en er woedt een koude burgeroorlog. En belangrijker; waar gaat het heen? In een interactieve theaterreis nemen Amerikakenners Victor Vlam & Maarten Kolsloot je mee in het land dat zo dicht bij voelt, maar zo ver weg is.

Amerika was het land waarin iedereen een eigen huis en auto kon kopen, als je maar hard genoeg werkte. Dat is ‘the American Dream’. Maar was dat wel zo? Had je echt evenveel kans als je zwart, homoseksueel of atheïst was?

Ondanks grote sprongen voorwaarts, is de verdeeldheid groter dan ooit. Na vier jaar president Trump en twee impeachmentprocedures, lijkt de rust en orde weer enigszins teruggekeerd onder president Biden. Maar is dat schijn die bedriegt? Heeft de ‘boze, blanke man’ misschien toch een punt?

Victor en Maarten nemen je virtueel mee naar de plekken die wat vertellen over Amerika. Met het publiek spelen zij een pubquiz over wie de echte Amerikakenner is in de zaal. Laten zij uw ‘Amerikaanse droom’ vervliegen of werkelijkheid worden?

  • Tekst & Concept: Maarten Kolsloot & Victor Vlam
  • Montage videobeelden: Victor Vlam
Tijdsduur 90 minuten • Pauze neen
Back To Top