Myn Skip – De Wind in de Zeilen

Na een succesvolle reeks van uitverkochte voorstellingen in september 2018 van het openluchtspektakel ‘Myn Skip’ over de geschiedenis van het skûtsje, gaat Ella & Herman nu met dit verhaal de theaters in.

Een voorstelling over hard werken en genieten, over lijden en liefde, over stoer en kwetsbaar, over winnen en verliezen. Maar vooral ook verhalen rondom het skûtsje, van werkschip naar woonschip, van werkpaard naar renpaard.

Verhalenverteller Age Veldboom neemt het publiek op onnavolgbare wijze mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent. Prachtige beelden uit het Filmarchief laten het verleden herleven. Met deze filmfragmenten wordt het onvoorstelbare voorstelbaar gemaakt.

Het duo Ella & Herman speelt en zingt de speciaal voor deze voorstelling geschreven liedjes. De combinatie van al deze ingrediënten zorgt voor een gevarieerde reis door 100 jaar skûtsje historie.

  • Ella de Jong: zang, trompet en melodica
  • Herman Woltman: gitaar
  • Age Veldboom:  verteller

Ella & Herman is een singer/songwritersduo uit Friesland. Ella de Jong zingt en speelt piano, trompet en melodica. Herman Woltman speelt gitaar. We kennen hem van Souldada en samenwerking met o.a. Fay Lovsky en Izaline Calister. Samen wonnen Ella & Herman de singer/songwritersprijs van Friesland in 2015. Het lovende juryrapport schrijft onder meer: ‘Allebei van hoog muzikaal niveau’, ‘Veel emotie in het spel, swingt lekker’, ‘Staat als een huis, zowel tekstueel als muzikaal.’
Age Veldboom is een wandelende encyclopedie als het over een skûtsje gaat en tevens vaste commentator bij Omroep Max tijdens het skûtsjessilen.

Speelperiode: oktober 2019 t/m april 2020
Tijdsduur: 85 minuten • Pauze Ja

Myn Skip – De Wind in de Zeilen