Skip to content

Nadja sings Elis

Na het succesvolle ‘Vive Piaf!’ brengt Nadja Filtzer met haar virtuose combo een ode aan Elis Regina. Nadja heeft zich het repertoire van Elis eigengemaakt en vertaalde ook een aantal liedjes naar het Nederlands en Engels. Elis Regina was in de jaren 60 en 70 enorm populair. Ze was de Janis Joplin van Brazilië. Vol emotie en bevlogenheid zong ze Musica Popular Brasileira, Bossa Nova, Samba-Soul en Brazilian Jazz met ongelofelijke swing en muzikaliteit.

Elis werkte samen met veel bekende artiesten zoals Tom Jobim, Gilberto Gil, Chico Buarque, Milton Nascimento en Ivan Lins. De LP Elis & Tom wordt gezien als een van de beste Bossa Nova-albums aller tijden.

Elis was ook een activiste en deed mee aan de protestbewegingen tegen de dictatuur. In een interview in 1969 zei ze dat het land werd bestuurd door ‘gorilla’s’. Ze steunde een campagne die amnestie eiste voor Brazilianen in ballingschap en streed voor de rechten van musici. Veertig jaar geleden, in 1982, overleed zij op 36-jarige leeftijd aan een overdosis cocaïne, slaapmiddelen en alcohol.

  • Nadja Filtzer: zang
  • Leo Bouwmeester: piano
  • Sven Schuster: bas
  • Olaf Keus: drums, percussie
  • Uit te breiden met:
    Simone Sou: percussie
    Nelson Latif: gitaar
Speelperiode: oktober 2022 t/m april 2023
Tijdsduur: 90 minuten • Pauze ja

 

….sterke muzikale arrangementen…kippenvel…. Hilarisch….hartverscheurend….zelden zo’n
uitvoering gehoord die je haarscherp in je ziel raakt.”
De pers over Vive Piaf

Ontwapenend en indringend’ J.J. Tamboer, muziekrecensent Het Parool
De Heemsteder

www.nadjafiltzer.nl

Back To Top